10 tips voor het selecteren van de perfecte DJ voor jouw feest

Op zoek naar de perfecte DJ voor jouw feest? Wij hebben 10 goede tips voor je om de perfecte DJ voor je feest te vinden.

10 tips voor het selecteren van de perfecte DJ

Het Gooise DJ Team presenteert: 10 prima tips voor het selecteren van de perfecte DJ

Als het Gooise DJ Team hebben we al talloze feesten en evenementen mogen opluisteren met onze muziek. We weten als geen ander hoe belangrijk het is om de juiste DJ te vinden voor jouw specifieke evenement. Daarom delen we graag onze 10 beste tips met je.

1. Wat organiseer je en voor wie?

Het type feest dat je organiseert en de doelgroep zijn cruciale factoren bij het kiezen van de juiste DJ. Of je nu een intiem huwelijksfeest organiseert of een headliner zoekt voor een openbaar festival, de keuze van de DJ moet hierop afgestemd zijn. Denk ook aan de doelgroep: de muzieksmaak van een groep jonge mensen kan sterk verschillen van die van een ouder publiek.

2. Band of DJ? of nog iets anders?

Een live band of act kan een unieke sfeer creëren, maar is vaak duurder en minder flexibel dan een DJ. Via de Gooise DJ kun je een perfecte band inhuren, die samen met de DJ optreedt. Een andere perfecte oplossing is om te kiezen voor een DJ met saxofonist! The best of both worlds, live muziek en beats.

3. Amateur of professionele DJ?

De keuze tussen een amateur of professionele DJ hangt af van je budget en de aard van het evenement. Maar oh oh oh, pas op voor amateurDJ's. Lees hier waarom:

DJ professional vs amateur | bespaar jezelf ellende
Bespaar jezelf de ellende Vermijd het risico van een verpest feest. Huur een professioenel DJ in

Voor een kleinschalig tuinfeest kan een amateur DJ prima zijn, maar voor grotere evenementen zoals een bedrijfsfeest of bruiloft is een professionele DJ echt de enige juiste keuze.

4. VJ, vrouwelijke, silent of mobiele DJ?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten DJ's. Zo kun je kiezen voor een vrouwelijke DJ, een VJ die met videoclips mixt, een Silent DJ die met koptelefoons werkt, of een mobiele DJ die zich gemakkelijk kan verplaatsen. Bij de Gooise JD is er volop keuze.

vrouwelijke DJ - Gooise DJ

5. Zoek je een DJ of een DJ-show?

Als je een DJ inhuurt, verwacht deze vaak dat de apparatuur al klaarstaat op de locatie. Als je wilt dat de DJ ook de apparatuur verzorgt, ben je eigenlijk op zoek naar een DJ-show. Ook dat evrzorgen we graag voor je, Een mooie DJ show met licht en geluid en als extra een lasershow en zelfs een rookmachine of sneeuwmachine.

6. Wat zijn de kosten van een DJ (show)?

De kosten van een DJ of DJ-show variëren sterk, afhankelijk van je wensen en het type DJ dat je inhuurt, maar vooral van de apparatuur.

De wensen bepalen de prijs van je DJ

Nieuw: binnen 10 seconden online een prijsindicatie

Bereken direct je prijs
Bereken nu zelf binnen 10 seconden je prijs met onze online rekentool.

De Gooise DJ heeft uitstekende DJ’s maar is ook verassend betaalbaar. Bij andere bedrijven is het gemiddelde uurtarief voor een professionele DJ ongeveer €200 per uur, inclusief apparatuur – dus licht en geluid- BTW etc. Als je dus een bruiloft viert van 9 tot 1 duurt, ben je bij anderen minimaal rond de €800 euro kwijt, plus eventuele extra licht en geluidseffecten die je wilt bijboeken.

Daarbij vergeleken is de Gooise DJ veel voordeliger. Wij zijn zeer fair geprijst.

jouw feest, onze DJ

7. Staan jouw muziekwensen centraal?

Het is belangrijk dat de DJ rekening houdt met jouw muziekwensen. Of je nu een specifiek themafeest organiseert of gewoon wilt dat bepaalde nummers niet gedraaid worden, zorg ervoor dat de DJ hiermee rekening houdt.

Een plaatje draaien kan iedereen, maar een strakke set mixen, het publiek aanvoelen en je brede muziekkennis gebruiken om de dansvloer vol te krijgen, dat is maar aan weinigen besteed. Daarom kies je voor de Gooise DJ.

8. Welke locatie en zaal heb je op het oog?

De locatie kan ook een rol spelen bij het kiezen van de juiste DJ. Sommige locaties hebben eigen DJ's of kunnen DJ's aanbevelen die al ervaring hebben met de locatie.

9. Hoeveel gasten verwacht je?

Het aantal gasten kan invloed hebben op je keuze voor een DJ. Of je nu een feest organiseert voor 30 personen of voor 3.000, het aantal gasten speelt een rol in je budget en de interactie die de DJ met het publiek kan hebben. Daarnaast is het aantal gasten belangrijk om te bepalen welke geluids- en lichtinstallatie geschikt is.

10. Hoe vind je de perfecte DJ?

Nu je een duidelijk beeld hebt van wat je zoekt, is het tijd om op zoek te gaan. Google kan je hierbij helpen. Hoe specifieker je zoekterm, hoe beter de resultaten aansluiten bij je wensen. Maar let op, een gelikte website of Facebook-pagina zegt nog niet alles. Probeer de DJ in actie te zien, bekijk video's, foto's, demo's en referenties, en zorg dat alle afspraken op papier staan. Miischien zijn wij van de Gooise DJ wel de juiste keuze. Onze event managers helpen je graag, dus vraag gerust vrijblijvend een offerte aan.

DJ's voor ieder feest

Bonus tips

Lees reviews

Beoordelingen kunnen je een goed beeld geven van de ervaringen van anderen met een bepaalde DJ. Lees de reviews en vraag eventueel naar referenties:

Bekijk de DJ live of bezoek een demo

Het is altijd een goed idee om een DJ live te zien voordat je hem of haar boekt. Dit kan tijdens een demo, maar ook tijdens een echt feest of evenement. Wij zorgen wel dat er een mogelijkheid is.

We hopen dat deze tips je helpen bij het vinden van de perfecte DJ voor jouw evenement. En vergeet niet: het Gooise DJ Team staat altijd voor je klaar om je feest onvergetelijk te maken!

Boek de Gooise DJ

voor jouw feest

OFFERTE
hoe boek je een DJ?