De ultieme gids voor de perfecte openingsdans: Onvergetelijke liedjes voor je Bruiloft

Ontdek de mooiste openingsdans liedjes voor je bruiloft, samengesteld door experts van de Gooise DJ. Laat je inspireren en maak je bruiloft onvergetelijk!

de perfecte openingsdans

Je bent op zoek naar dat ene perfecte lied voor je openingsdans. Het moet niet zomaar een lied zijn, maar 'het' lied - die ene melodie die je hart doet zingen en je liefdesverhaal vertelt. Het liedje moet perfect bij jullie passen. Daarom hebben wij van de Gooise DJ een lijst samengesteld van 30 onvergetelijke nummers die je hart sneller zullen doen kloppen.

Waaraan moet een liedje voldoen om als openingsdans te gebruiken?

  • Persoonlijkheid: De openingsdans moet een weerspiegeling zijn van het bruidspaar. Het nummer moet bij jullie persoonlijke smaak passen en mogelijk zelfs een speciale betekenis of herinnering bevatten.
  • Tempo: Het nummer voor de openingsdans moet een aangenaam tempo hebben. Een te snel nummer kan moeilijk zijn om op te dansen, terwijl een te traag nummer de energie van de feestelijkheden kan temperen.
  • Dansbaarheid: Het is belangrijk dat het liedje dansbaar is, vooral als je van plan bent een choreografie te doen. Een complex nummer kan de dans moeilijker maken dan nodig.
  • Lengte: Het ideale nummer voor de openingsdans mag niet te lang zijn. Een dans van ongeveer 3 tot 4 minuten is vaak al erg lang zo weten wij uit ervaring.
  • Emotie: Het nummer moet een bepaalde emotie opwekken, of dat nu romantiek, vreugde of zelfs nostalgie is.
  • Origineel: Hoewel er talloze klassieke openingsdansen zijn, is het altijd leuk om een nummer te kiezen dat uniek is en zich onderscheidt van de rest.Wees creatief.
  • Verbinding: Tot slot moet de openingsdans een moment van verbinding zijn tussen het bruidspaar. Het moet een moment zijn waarop jullie elkaar echt kunnen kijken en genieten van jullie eerste momenten als een getrouwd stel.

Onvergetelijke Hits: Klassieke Liefdesliedjes voor de Eerste Dans

Er bestaan nummers die ongeacht de tijd hun populariteit behouden. Hier is een overzicht van enkele van deze klassieke nummers die uitermate geschikt zijn voor de openingsdans op je bruiloft, samengesteld door onze DJ's en bruiloft experts.

Ed Sheeran – Perfect

Luister naar 'Perfect' van Ed Sheeran, een lied zo zoet als een zachte zomerbries, dat een perfecte begeleiding vormt voor je eerste dans. Makkelijk om op te dansen en vol gevoel

Etta James – At Last

Laat je meeslepen door de tijdloze schoonheid van 'At Last' van Etta James, een lied dat je hart zal vullen met een overvloed aan liefde en elegantie. Tijdloos.

John Legend – All of Me

Laat John Legend's 'All of Me' het canvas van je liefde schilderen met zijn diep ontroerende teksten en melancholische melodie. Het laat jullie liefde voor elkaar zien.

Elton John – Your Song

Ervaar de diepe band die door 'Your Song' van Elton John wordt verwoord, een nummer dat zowel de eenvoud als de complexiteit van ware liefde viert. Past dit perfect bij jullie?

Jason Mraz – I'm Yours

Dompel je onder in de vreugdevolle en levendige melodie van 'I'm Yours' van Jason Mraz, een nummer dat bol staat van onbezorgde liefde. Modern, hip maar voor alle leeftijden geschikt.

Céline Dion – Because You Loved Me

Voel de kracht van de liefdesverklaring in 'Because You Loved Me' van Céline Dion, een lied dat de immense invloed van liefde viert.

Adele – Make You Feel My Love

Nu al een klassieker. Laat Adele's 'Make You Feel My Love' je omhullen met haar belofte van liefde, een lied dat als een tedere aanraking is die het hart raakt.

Elvis Presley – Can't Help Falling in Love

Laat 'Can't Help Falling in Love' van Elvis Presley je eraan herinneren dat liefde iets onvermijdelijk en eindeloos is.Al wat ouder, maar nog altijd een hit op bruiloften.

Beyoncé – Halo

Laat Beyoncé's 'Halo' je inspireren met haar beeld van onfeilbare liefde, een lied dat de kracht van liefde viert.Krachtig en liefdevol tegelijk.

Bruno Mars – Just The Way You Are

Geniet van 'Just The Way You Are' van Bruno Mars, een lied dat de schoonheid van de liefde in zijn puurste vorm viert.

Norah Jones – Come Away With Me

Laat je verleiden door de zoete klanken van 'Come Away With Me' van Norah Jones, een lied dat de uitnodiging van avontuur en eeuwige liefde in zich draagt. Geschikt voor een zwoele opening.

Michael Bublé – Everything

Voel de levendige energie in 'Everything' van Michael Bublé, een nummer dat de alomvattende kracht van liefde viert.

https://youtu.be/SPUJIbXN0WY (volg de link)

Frank Sinatra – Fly Me To The Moon

Klassiek en hip. Lekker om een dans op te doen; ballroom style. Geef je over aan de charmante klanken van 'Fly Me To The Moon' van Frank Sinatra, een nummer dat de grootsheid van liefde en romantiek weerspiegelt.

Christina Perri – A Thousand Years

Zo mooi! Ervaar de tijdloze schoonheid van 'A Thousand Years' van Christina Perri, een lied dat een liefdesverhaal vertelt dat de grenzen van de tijd overstijgt.

Billie Holiday – The Very Thought Of You

Laat je meevoeren door 'The Very Thought Of You' van Billie Holiday, een nummer dat de diepgaande emoties van verlangen en bewondering uitdrukt.

Welk liedje kies je voor je openingsdans?

Deze liedjes zijn als muzikale liefdesbrieven, geschreven voor jou om te delen met de persoon waar je het meest van houdt. Elk liedje is als een uniek statement in jullie liefdesverhaal.

Bij de Gooise DJ hebben we jarenlange ervaring met het draaien op vele prachtige bruiloften. Onze event managers staan klaar om je te helpen bij het creëren van de perfecte soundtrack voor je bruiloft. Of je nu kiest voor de zoete klanken van Norah Jones' 'Come Away With Me' of de tijdloze schoonheid van Christina Perri's 'A Thousand Years', elk liedje zal de perfecte begeleiding vormen voor je openingsdans.

Bekijk onze reviews

Dankzij de Gooise DJ, hebben wij (maar met name onze gasten) enorm genoten van de avond. Dit dank zij de DJ en saxofonist Peter, werd een goede show weggezet. De dansvloer is niet onbemand geweest.


Dansvloer vol energie

Met onze exclusieve DJ en saxofonist op je evenement ben je verzekerd van een volle dansvloer vol energie en enthousiasme. Bekeijk de mogelijkheden voor DJ met saxofonist.

Gooise DJ: Jouw All-Inclusive Entertainmentpartner

DJ, Fotobooth en Saxofonist voor Elk Feest! Bij Gooise DJ combineren we alle essentiële entertainmentelementen voor een onvergetelijk evenement. Of je nu zoekt naar een DJ die de juiste ambiance schept, een fotobooth voor het vastleggen van onvergetelijke momenten, of een saxofonist die met zijn muzikale klanken je feest naar een hoger plan tilt - bij ons ben je aan het juiste adres. Met een team van 12 talentvolle DJ's en saxofonisten, staan we klaar om jouw evenement middels een drive-in show te voorzien van de beste muzikale begeleiding en entertainment.

Wat zegt de openingsdans?

Muziek is een essentieel onderdeel van elke bruiloft. Het zorgt voor de juiste stemming tijdens de dans, voegt gevoel toe aan de ceremonie en maakt de viering van jullie liefde compleet voor iedere gast. Bij de Gooise DJ weten we hoe belangrijk het is dat de muziek aansluit bij jullie smaak en we streven er bij elke bruiloft naar om voor jou en je gasten een onvergetelijk muzikaal moment te creëren. Laat ons meehelpen om jullie speciale dag onvergetelijk te maken, laten we samen een geweldige muzikale ervaring beleven.

Deze nummers zijn zorgvuldig gekozen om de ideale sfeer van liefde, blijdschap en toewijding te creëren tijdens jullie bruiloftsfeest.

💡
Bij de Gooise DJ staan we altijd klaar om je te adviseren bij de keuze van je openingsdans en alle andere aspecten van je bruiloftsfeest. We begrijpen dat de muzikale keuzes zeer persoonlijk zijn en een grote impact hebben op de sfeer van het feest. Ons team van experts staat daarom klaar om vrijblijvend advies te geven, gebaseerd op jarenlange ervaring en kennis van de muziekwereld. Of je nu advies nodig hebt over de meest geschikte nummers voor je openingsdans of tips wilt over het opstellen van een playlist voor de hele avond, we zijn er om je te helpen. Neem contact met ons op en laten we samenwerken om de muzikale beleving van je bruiloft onvergetelijk te maken.

Veelgestelde vragen over de openingsdans

Hoe kies ik het perfecte liedje voor de openingsdans op mijn bruiloft?

Het kiezen van het beste liedje voor de openingsdans op je bruiloft hangt af van jullie persoonlijke smaak en de sfeer die jullie willen neerzetten. Kies een nummer te kiezen dat een speciale betekenis heeft voor jullie als stel, of dat je doet denken aan een mooie herinnering samen. Maak een lijst met liedjes en luister er samen naar om te bepalen welk nummer het beste bij jullie past.

Hoe lang moet de openingsdans duren?

Niet te lang! De duur van de openingsdans hangt af van je persoonlijke voorkeur en het gekozen liedje. Gemiddeld duurt een openingsdans tussen de 2 en 5 minuten. Maar houd er rekening mee dat 5 minuten echt al lang is! Een tip van onze Bruiloft DJs: 3 minuten maximaal en dan een een dansknaller! Je kunt ervoor kiezen om het liedje in te korten als je niet te lang in de schijnwerpers wilt staan, of om meerdere liedjes aan elkaar te mixen voor een unieke en persoonlijke openings.

Moeten we een choreografie instuderen voor onze openingsdans?

Dat mag maar hoeft niet! Het hangt volledig af van jullie wensen en dansvaardigheden. Sommige stellen kiezen ervoor om een professionele choreografie te leren, terwijl anderen liever gewoon samen genieten van het moment en de muziek. Beide opties zijn prima en zorgen voor een onvergetelijke ervaring.

Kunnen we onze gasten betrekken bij de openingsdans?

Nou en of! Er zijn verschillende manieren om je gasten te betrekken bij de openingsdans. Je kunt bijvoorbeeld een "flashmob" organiseren, waarbij je gasten op een bepaald moment in de dans mee gaan doen. Of je kunt halverwege het nummer andere stellen uitnodigen om zich bij jullie op de dansvloer te voegen. 

Boek de Gooise DJ

voor jouw feest

OFFERTE